Vanco образилась, що Тимошенко їй не пише

Четвер, 22 травня 2008, 12:16

Компанія Vanco Prykerchenska Ltd. вважає незаконним рішення українського уряду про односторонній вихід держави з угоди про розподіл продукції та готова захищати свої інтереси в міжнародному арбітражному суді.

Про це йдеться в офіційному прес-релізі компанії, розповсюдженому в четвер.

На думку Vanco, таке рішення уряду не має під собою жодних правових підстав, оскільки можливість одностороннього виходу з угоди про розподіл продукції ні законодавством, ні самою угодою не передбачено.

Натомість угодою встановлено чіткий порядок її розірвання шляхом направлення відповідних письмових повідомлень, який урядом не був дотриманий, йдеться в прес-релізі.

Наразі, компанія не отримувала жодного офіційного повідомлення від Кабінету міністрів про будь-яке порушення угоди з боку Vanco; також жодного офіційного повідомлення не було зроблено урядом з приводу розірвання угоди про розподіл продукції.

"У зв‘язку з цим, особливо дивно було дізнатися про вихід держави з угоди про розподіл продукції з засобів масової інформації", - підкреслюється в прес-релізі.

"Подальше нехтування урядом законами України і умовами угоди про розподіл продукції призведе до значних фінансових збитків для держави Україна, а також значно погіршить інвестиційний клімат і імідж країни", - підкреслює компанія.

"У разі безпідставного розірвання угоди про розподіл продукції державою, у компанії Vanco Prykerchenska Ltd. не залишиться іншого виходу, окрім як захищати свої права й інтереси в міжнародному арбітражі", - наголошується в прес-релізі.

Як повідомлялося, в середу перший віце-прем'єр Олександр Турчинов заявив, що уряд на своєму засіданні прийняв рішення розірвати угоду з Vanco в односторонньому порядку.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування