Ющенко здивував Росію своєю поспішністю

Четвер, 22 травня 2008, 12:49

Росія вважає передчасним обговорення строків виведення її Чорноморського флоту з території України.

Про це сказано в коментарі департаменту інформації й печатки Міністерства закордонних справ Росії, повідомляють Українські новини.

"Російська сторона вважає, що зараз передчасно обговорювати питання про строки базування флоту", - говориться в коментарі.

На думку російського МЗС, ця тема повинна стати предметом домовленості пізніше, і розглядатися з урахуванням усього комплексу двосторонніх відносин.

Зараз же, вважає Росія, необхідно сконцентруватися на вирішенні практичних питань, пов'язаних із забезпеченням умов повноцінного функціонування ЧФ на території України.

Відзначається, що робота в цьому напрямку ведеться в рамках відповідної підкомісії українсько-російської міждержавної комісії.

МЗС називає несподіваним указ Президента Віктора Ющенка з дорученням Кабінету Міністрів до 20 липня підготувати законопроект про припинення з 2017 року дії міжнародних договорів про тимчасове перебування на території України Чорноморського флоту Росії, оскільки відповідно до Плану дій Росія - Україна до 2009 року сторони домовилися про продовження в рамках базових угод переговірного процесу з питань функціонування ЧФ Росії і його перебування в України.

"Прийняття згаданого указу, причому з незрозумілою для нас поспішністю, звичайно ж, не буде сприяти зміцненню атмосфери довіри між Росією й Україною й може негативно позначитися на переговірному процесі щодо Чорноморського флоту", - зазначає МЗС.

Росія виходить із того, що її флот і надалі буде перебувати в Україні відповідно до домовленостей.

Як відомо, президент Віктор Ющенко доручив Кабінету Міністрів до 20 липня підготувати законопроект про припинення з 2017 року дії міжнародних договорів про тимчасове перебування на території України Чорноморського флоту Росії.

Посол Росії в Україні Віктор Черномирдін сумнівається, що Україна може розірвати договір про перебування Чорноморського флоту Росії в Криму.

Ющенко гарантує, що Україна буде дотримуватися положень угоди про статус і умови перебування Чорноморського флоту Росії на території України, що діє до 2017 року.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування