Тимошенко готова відкласти Конституцію заради Портнова

Четвер, 22 травня 2008, 13:48
Фракція БЮТ готова тимчасово відкласти розгляд питання про створення конституційної комісії у Верховній Раді в обмін на терміновий розгляд питання щодо зміни керівництва Фонду держмайна.

Про це повідомив журналістам в четвер народний депутат від БЮТ Валерій Писаренко, передає УНІАН.

В той же час, за його словами, фракція НУ-НС висуває як ультиматум не тільки зняття питання щодо ТСК, а й зняття кандидатури Андрія Портнова на посаду голови ФДМ та оприлюднення нової кандидатури.

"Ми погоджуємося зняти питання по ТСК, але не допустимо ревізії своїх кандидатур", - сказав він.

Писаренко зазначив, що НУ-НС не хоче навіть розглядати питання про звільнення з посади голови ФДМУ Валентини Семенюк-Самсоненко до того поки не буде названа нова кандидатура від БЮТ. "Але ми Портнова міняти не будемо", - сказав він.

Писаренко також повідомив, що БЮТ наполягатиме, аби питання про зміну керівництва ФДМ було розглянуто у четвер під час вечірнього пленарного засідання. Він нагадав, що о 14.00 з цього питання відбудеться Рада коаліції.

Водночас заступник голови фракції БЮТ Андрій Кожем’якін підтвердив, що представники фракції НУ-НС вимагають назвати прізвище кандидата на посаду ФДМУ ще до звільнення Валентини Семенюк-Самсоненко з посади голови Фонду.

Він наголосив, що, "коли треба було голосувати за представників НУ-НС, то БЮТ не вимагав називати прізвище і їх погодити, але, на жаль, наші партнери це вимагають".

Кожем’якін наголосив, що на даний час кандидатура Андрія Портнова фракцією БЮТ не знімалася. Водночас він не виключив можливості, що після домовленостей із НУ-НС може бути запропонована інша кандидатура.

Депутат повідомив також, що на раді коаліції домовлено про голосування за програму приватизації та щодо змін до Митного кодексу.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...