Адвокат Сацюка вже готується рятувати клієнта

Четвер, 22 травня 2008, 14:07

Адвокат колишнього першого заступника глави Служби безпеки України Володимира Сацюка Віктор Петруненко допускає можливість оскарження кримінальної справи у щодо свого підзахисного.

Про це Віктор Петруненко повідомив у четвер агентству "Інтерфакс-Україна".

"З великою часткою імовірності прогнозую оскарження кримінальної справи", - сказав адвокат, відзначивши, що якщо справа була порушена генпрокурором, то скарга на постанову буде подана в суд.

Якщо ж, за словами Петруненка, кримінальну справу порушував хтось з підлеглих генпрокурора, то скарга на постанову про порушення кримінальної справи буде подана
на ім'я керівника цього відомства.

Адвокат акцентував увагу на тім, що з постановою Генпрокуратури він ще не ознайомився, оскільки не одержав її. Тому, як сказав Петруненко, коментувати саму кримінальну справу складно.

Разом з тим, він допустив, ця справа схожа на ту, що розслідувалася в 2005 році.

Як повідомлялося, у липні 2005 року Головне слідче управління Генеральної прокуратури України порушило кримінальну справу щодо колишнього першого заступника глави Служби безпеки Сацюка за статтею 364, частина 3 (зловживання службовим становищем, що потягнуло важкі наслідки), статті 366, частина 2 (службова підробка, що спричинила важкі наслідки) і статті 358, частина 3 (використання свідомо підробленого документа) Кримінального кодексу.

Сацюка обвинувачували в тім, що він у період з 2000 по 2001 рік підробив дані про службу в запасі, зокрема, одержав звання підполковника на 2-3 роки раніше, ніж це передбачено.

У березні 2007 року прокуратура закрила кримінальну справу на підставі того, що в діях Сацюка немає складу злочину.

21 травня 2008 року Генеральна прокуратура України порушила кримінальну справу щодо колишнього першого заступника глави Служби безпеки України в зв'язку зі зловживанням службовим становищем.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News