У липні за Одеса-Броди візьмуться щільніше

Четвер, 22 травня 2008, 15:23

Президент Віктор Ющенко заявляє, що на початку липня зустрінеться зі своїм азербайджанським колегою Ільхамом Алієвим, щоб обговорити питання реалізації проекту поставок азербайджанської нафти в країни Євросоюзу.

Про це Ющенко сказав у ході спільної з Алієвим прес-конференції в четвер у Києві.

"Для нас, двосторонніх відносин, дуже важлива реалізація проекту поставок каспійської азербайджанської нафти в країни Європейського Союзу", - сказав президент України.

Ющенко відзначив, що в ході сьогоднішніх переговорів вони обговорили проект нафтопроводу Одеса-Броди-Гданьск, можливості наповнення нафтопроводу каспійською нафтою і початок експлуатації в цьому напрямку.

"Працює спільна робоча група, перший звіт якої буде отриманий 1 липня і 5 липня ми проведемо спільну зустріч з паном президентом (Алієвим) і дамо оцінку розвитку тих або інших проектів у цьому напрямку", - підкреслив Ющенко.

Як зазначив Алієв, на сьогоднішній день обговорюються варіанти пілотних проектів по заповненню каспійською нафтою трубопроводу.

"Зараз йде процес техніко-економічного обґрунтування проекту і ми сьогодні розглядаємо можливість якихось пілотних проектів, щоб протестувати цей маршрут не тільки теоретично, але і практично", - сказав президент Азербайджану.

У свою чергу Ющенко зазначив, що питання аверсной прокачування нафти по трубопроводу "Одеса-Броди" у Європу "знаходиться в технічній площині".

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування