Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Росія знову готова поговорити про "чорні списки"

Четвер, 22 травня 2008, 16:58

Російська Федерація готова відновити переговори щодо відмови від "чорних списків" політиків, яким забороняють в'їзд до Росії чи України.

Про це заявив радник-посланник посольства РФ в Україні Всеволод Лоскутов у четвер на засіданні депутатської групи з міжпарламентських зв'язків РФ, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Можна знову відновити ці переговори. Я думаю, що російська сторона знову готова проводити переговори для того, щоб закрити це питання", - повідомив він, підкресливши, що Росія ніколи не була прихильником таких методів і кроків у двосторонніх відносинах як складання "чорних списків" або заборона в'їзду в Росію тих чи інших українських політиків.

"Не ми були ініціаторами, і в минулому, і зараз формування таких списків. Ми їх не складали", - заявив Лоскутов, коментуючи виступ члена фракції БЮТ Андрія Шевченка, який підняв питання про заборону в'їзду в РФ члена фракції НУ-НС Владислава Каськіва.

Він підкреслив, що в України і Росії була домовленість цього року відмовитися від таких списків, і країни дійсно відмовилися від цього.

Водночас, він нагадав, що після цього "з'явилася історія з політологом Дугіним", а також керівником "Євразійського союзу молоді", яким заборонили в'їзд в Україну".

"Це була нова сторінка цієї історії", - підкреслив Лоскутов, додавши, що кожна країна має право на відповідні кроки в подібних ситуаціях.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування