Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Луценко збирається стежити за даішниками і вдень, і вночі

Четвер, 22 травня 2008, 17:43

Міністерство внутрішніх справ розпочало тестування системи супутникового моніторингу "Дрозд" для спостереження за діями співробітників Державної автомобільної служби в Києві.

Про це повідомила прес-служба МВС із посиланням на слова міністра внутрішніх справ Юрія Луценка.

Система дозволяє дистанційно в постійному режимі спостерігати за пересуванням автомобілів ДАІ, а в перспективі дозволить спостерігати і за пішими патрулями.

Пристрій розроблений працівниками Державної служби охорони і є найдешевшим продуктом такого типу в Україні, повідомляє Обком з посиланням на Українські новини.

За словами Луценка, подібна техніка необхідна для патрулювання доріг, тому що вона дозволяє дистанційно в режимі реального часу відслідковувати, чим займається екіпаж дорожньо-патрульної служби, його маршрут, кого він зупинив, як співробітники міліції спілкуються з порушником правил дорожнього руху.

За допомогою цієї системи можна планувати маршрут екіпажа дорожньо-патрульної служби, контролювати його прибуття в зазначений пункт у визначений час і робити зворотний зв'язок з оператором пункту спостереження.

При цьому вся зафіксована цим приладом інформація буде зберігатися в комп'ютері, тому при будь-яких сигналах про нетактовну поведінку співробітників міліції (у тому числі про вимагання хабарів) це легко буде перевірити.

Луценко сподівається на те, що вже до кінця 2008 року цією системою будуть оснащені підрозділи ДАІ Києва, а після цього планується впровадження системи спостереження по всій Україні.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування