Опозиція і коаліція посварились через приватизацію

Четвер, 22 травня 2008, 18:15

Голова Верховної Ради Арсеній Яценюк закрив пленарне засідання у четвер у зв'язку з неузгодженою позицією опозиції та коаліції щодо законопроектів, що стосуються приватизації.

Так, Партія регіонів наполягала на тому, щоб перед розглядом Державної програми приватизації було проголосовано законопроект про мораторій на приватизацію, а наприкінці зміни до закону про приватизацію.

"Зараз на порядок денний винесені питання, які відповідно до встановлених вимог зареєстровані у ВР і всі три законопроекти, які стосуються приватизації, мають бути розглянуті у встановленому тимчасовим регламентом порядку", - заявив регіонал Олександр Лавринович.

"Після цього розглядати кадрові питання. Це підхід, який був погоджений на погоджувальній раді в понеділок. Ми наполягаємо, щоб ми ці питання розглядали при суворому дотриманні процедури, яка встановлена Верховною Радою", - додав він.

Крім того, Лавринович запропонував розглянути у четвер питання позбавлення депутатських повноважень депутатів-сумісників.

У свою чергу спікер зауважив, що законопроект про мораторій на приватизацію "не є ринковим, оскільки забороняти приватизацію навряд чи буде правильним сигналом для інвесторів".

Водночас представники коаліції вимагали розглянути в першу чергу Державну програму приватизації.

У відповідь на суперечку про першочерговість розгляду питань програми приватизації та мораторію на приватизацію Яценюк заявив:

"Я не можу поставити цей законопроект (про мораторій на приватизацію) в силу економічних знань".

"Якщо хочете ставити Державну програму приватизації - зараз парламент буде заблокований і ми її взагалі не приймемо. Він уже заблокований", - пояснив він.

"Тому єдине правильне рішення – це закрити сьогодні пленарне засідання і йти на консультації", - заявив Яценюк, оголосивши про закриття вечірнього засідання парламенту.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування