Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Майбутній мер Києва посидить у кріслі тільки 2 роки

Четвер, 22 травня 2008, 19:11

Наступні вибори депутатів Київради і мера столиці відбудуться в березні 2010 року.

Про це заявив заступник голови Центральної виборчої комісії Андрій Магера, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Я навіть не хочу думати про те, що вибори 25 травня в Києві не відбудуться. Після цього будуть чергові місцеві вибори, що відбудуться в 2010 році, оскільки місцеві ради і сільські, селищні і міські голови обиралися на 4 роки, а чергові вибори проходять одночасно на всій території України", - зазначив Магера.

"Тобто, незважаючи на те, що Київ обирає в 2008 році і голову, і міську раду, все одно в столиці чергові вибори відбудуться в 2010 році, тому що повинні відбутися чергові вибори на всій території України", - додав він.

При цьому Магера зазначив, що норма перехідних положень закону про внесення змін до закону "Про місцеві вибори", що Верховна Ради прийняла в грудні 2005 року, не вступила в дію.

Дані перехідні положення передбачали, що в 2006 році сільські, селищні і міські голови, а також депутати місцевих рад обираються терміном на 5 років за умови, що вступлять у дію зміни до Конституції.

Магера зазначив, що дані зміни в Конституцію, зокрема, передбачали збільшення терміну повноважень депутатів місцевих рад і голів з 4 до 5 років.

Однак ці зміни не були прийняті Верховною Радою, а, відповідно, перехідні положення, що стосуються терміну повноважень депутатів і голів, обраних у 2006 році, не набрали сили.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...