Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

За Черновецького пропонували 300 гривень, а в Кличка міняли підписи на окуляри

Четвер, 22 травня 2008, 19:24

У СБУ заявляють про відсутність передумов для зриву виборів депутатів Київради і мера Києва.

"Станом на сьогоднішній день ситуація в столиці залишається стабільною, передумов до зриву виборів депутатів Київради і мера міста або визнання їх недійсними ми не вбачаємо", - сказав начальник головного управління СБУ в Києві і Київській області Василь Грицак на прес-конференції, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Він підкреслив, що усього за минулу добу Служба безпеки України задокументувала 28 фактів правопорушень, що стосуються виборчого процесу.

Зокрема, виявлена і припинена робота нелегальної міні-друкарні, у якій виготовлялася продукція чорного піару, спрямованого проти одного з кандидатів на посаду мера.

Крім того, у Соломенському районі Києва зірвана спланована акція масового підкупу голосів військовослужбовців термінової служби на користь Партії регіонів.

За його словами, створена оперативна група і розслідується справа по перевірці звернення Миколи Катеринчука у зв'язку нібито веденням за ним візуального стеження з боку невідомих осіб.

Грицак також повідомив, що СБУ розкрило план можливих фальсифікацій шляхом застосування так званої технології "карусель" на виборах у Києві і заблокувала діяльність її організаторів.

Зокрема, планувався виніс бюлетенів з виборчих дільниць при голосуванні з подальшою передачею за грошову винагороду представникам політсил, скупка голосів з наступною передачею грошей при підтвердженні факту голосування за певного кандидата або політсилу шляхом надання фотознімка, а також ушкодження бюлетенів членами виборчої комісії від тієї чи іншої політсили при видачі або підрахунку голосів з наступним визнанням їх недійсними.

За його словами, СБУ також задокументувала факт безкоштовного поширення в Оболонському районі столиці з автомобіля без номерних знаків оптичних окулярів.

Агітатори за Блок Кличка роздавали громадянам окуляри в обмін на їх дані і підпис.

СБУ також виявила факти агітації представниками Блоку Кличка серед керівників ЖЕКів Дарницького району з запевнянням у випадку перемоги блоку на виборах надати їм керівні посади у райдержадміністрації.

Крім того, Грицак повідомив, що організовано перевірку інформації про видачу в кімнаті Ради ветеранів Дніпровського району по вулиці Чудновського в Києві продуктових пайків і по $100 за участь у дільничній виборчій комісії.

Правопорушники також пропонували по 300 грн. за голосування в підтримку Блоку Черновецького.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...
Реклама: