Міністр заспокоїв Європу, що Україна ще не повернулась у 2004 рік

Четвер, 22 травня 2008, 21:14

Міністр закордонних справ Володимир Огризко запевнив керівництво ЄС у тому, що в Україні відбуваються нормальні демократичні процеси.

Як передає кореспондент УНІАН, про це він заявив у четвер у Любляні по завершенню засідання Україна – Трійка ЄС на рівні міністрів закордонних справ.

"Я поінформував, що в Україні ми маємо нормальні демократичні процеси, і якщо ви порівняєте Україну 2008 року з Україною 2004 року, ви побачите дві різні країни", - сказав український міністр.

Він також наголосив на тому, що Конституційна реформа в Україні відбуватиметься у демократичний спосіб і відповідно до українського законодавства.

У свою чергу комісар ЄС з питань зовнішніх відносин та Європейської політики сусідства Беніта Ферреро-Вальднер наголосила на важливості політичної стабільності для України.

"Ми очікуємо від усіх політичних гравців конструктивної роботи, що необхідно для подальших реформ, зокрема судової реформи, боротьби з корупцією та покращення бізнес-клімату", - сказала комісар.

Вона також наголосила, що ЄС готовий допомагати Україні у здійсненні цих реформ.

Міністр закордонних справ головуючої в ЄС Словенії Дімітрій Рупель зазначив, що почув дуже оптимістичну інформацію щодо політичної ситуації в Україні. "Ми почули інформацію, яка є дуже оптимістичною. Досить часто Україну критикують, але зараз ситуація здається оптимістичною", - сказав Рупель.

У четвер в Любляні відбулося засідання Україна – Трійка ЄС у ході якого сторони обговорили питання підготовки нової посиленої угоди між Євросоюзом і Україною, питання зовнішньополітичної співпраці, а також відносини з Росією, Молдовою, Грузією і питання вирішення заморожених конфліктів.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування