Огризко обіцяє найближчим часом відповісти Москві

П'ятниця, 23 травня 2008, 09:43

Міністр закордонних справ України Володимир Огризко обіцяє найближчим часом відповісти на дії Москви стосовно заборони в’їзду для українських політиків.

Про це він заявив у четвер у Любляні по завершенню засідання Трійки ЄС – Україна на рівні міністрів закордонних справ, повідомляє УНІАН.

"Я повернуся до Києва, ще раз вивчу цю інформацію і зроблю відповідь", - сказав він.

Українській міністр висловив нерозуміння причин, чому таке рішення було ухвалено Росією.

"Я можу уявити, що ця проблема може бути відповіддю на дії України відносно заяв мера Москви (Юрія) Лужкова", - сказав український міністр.

Водночас він зазначив, що бачить велику різницю у діях Росії та України щодо заборони на в’їзд політиків.

"В наших діях була реакція на конкретні заяви, а тут ми бачимо щось нове", - сказав Огризко.

Він також зазначив, що на сьогодні всі в Україні відстоюють позицію гарних та конструктивних відносин з Російською Федерацією.

За його словами, існує багато причин для того, щоб прагнути саме таких відносин. Серед них сусідське положення двох держав, партнерські відносини та торгівельне співробітництво, оскільки Росія є другим торговельним партнером України за обсягами.

"І саме тому, ми хочемо мати найкращі можливі відносини", - сказав Огризко.

Як відомо, у четвер, 22 травня, МЗС Росії постановив запровадити обмеження на в`їзд до Росії низки українських політиків.

Зокрема, вже в четвер було фактично заборонено в'їзд на територію Росії першому заступнику міністра юстиції України Євгену Корнійчуку.

Раніше Служба безпеки України оголосила персоною нон-грата на території України меру Москви Юрія Лужкова за висловлювання щодо приналежності Україні Криму й, зокрема, Севастополя, які суперечать Конституції України. СБУ заздалегідь попереджала Лужкова про можливі наслідки подібних висловлювань.

УНІАН,

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування