Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Луценка буде новий орган для захисту простих людей

П'ятниця, 23 травня 2008, 10:24

Порушеннями прав людини з боку правоохоронних органів займатиметься окреме новостворене управління у міністерстві внутрішніх справ України.

Якщо права громадянина у будь-який спосіб порушили працівники міліції, він може звернутися до новоствореного управління в усній чи письмовій формі, каже представник департаменту на Львівщині Тарас Гаталяк.

Управління уповноважене ініціювати розслідування таких випадків із залученням внутрішньої служби безпеки міліції, передає "Німецька хвиля".

У коментарі їй голова правозахисної організації "Твоє право" Андрій Гнида заявив, що створення такого департаменту – це великий позитив, який працюватиме на підсилення роботи правозахисних організацій.

Адже це управління матиме доступ до закритих установ, куди доступ правозахисника обмежено, каже він.

Втім, Гнида вважає, що через недовіру до міліції управлінню не слід розраховувати на масові звернення громадян.

Та й зрештою, додає він, це – робота правозахисних громадських організацій, а управління мало б зосередитись на моніторингу загальної ситуацію з дотриманням прав чи то затриманих, чи мігрантів, чи потерпілих на ґрунті расизму, тощо. І подавати певні пропозиції у міністерство задля вдосконалення роботи правоохоронної системи в цілому.

А ще, каже Гнида, департамент повинен забезпечити доступ правозахисників до матеріалів розслідувань внутрішньої служби безпеки.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування