Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Кабмін не підтримує зниження курсу долара

П'ятниця, 23 травня 2008, 11:10

Кабінет міністрів не погоджується з діями Нацбанку щодо зниження курсу долара.

Про це заявив голова фракції БЮТ Іван Кириленко на засіданні парламенту в п’ятницю.

"Хочу офіційно заявити: наша фракція категорично не погоджується з політикою Нацбанку щодо курсових дій", - підкреслив Кириленко.

"Ніякого відношення уряд до політики Національного банку не має. Читайте закон про Нацбанк, про банк і банківську діяльність, про Кабінет міністрів", - додав він.

Тому, за словами Кириленка, фракція БЮТ підтримує вимогу заслухати звіт глави Нацбанку щодо ситуації, що склалася.

Він також висловив думку, що це питання вимагає розслідування спеціальної парламентської комісії.

"Курс обов’язково повернеться на попереднє значення, але на цій спекуляції хтось обов'язково заробить", - сказав Кириленко.

Разом з тим, спікер Арсеній Яценюк зазначив, що він як член Ради Нацбанку на засіданні в четвер голосував за вето на зміцнення гривні.

Водночас, виступаючи з трибуни парламенту, депутат Олександр Єфремов від Партії регіонів зазначив: "Ми не розуміємо, що відбувається в нашій банківській системі. Ми не розуміємо, наскільки уряд схвалює або не схвалює дії Нацбанку. Тому ми наполягаємо, щоб у зал були запрошені керівник Нацбанку Стельмах і глава уряду, яка б висловила свою точку зору по даному питанню".

Лідер блоку свого імені Володимир Литвин висловив думку, що "ігрища з курсом гривні ударили по найменш захищеним верствам населення". Він повідомив, що фракція блоку підтримує пропозицію заслухати інформацію про ситуацію в цій сфері.

Разом з тим, представник комуністів Адам Мартинюк зазначив, що Нацбанк на вимогу Кабміну знижує курс долара щоразу, як прем’єр-міністром стає Юлія Тимошенко.

"Пригадайте 2005, 2008 рік. А коли буде третє пришестя з тим валютним курсом, яким постійно Національний банк на вимогу Кабінету міністрів грабує народ?", - запитав він.

"Дуже багато людей, саме найбідніших верств населення, свого часу копієчка до копієчки збирали ці долари на старість. І наш уряд з Нацбанком кожного разу з приходом уряду Тимошенко дарує такі подарунки", - додав Мартинюк.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування