Тимошенко обіцяє здешевіти житло і підняти зарплату

П'ятниця, 23 травня 2008, 11:16

Уряд активно працює над програмою здешевлення житла.

Про це заявила прем’єр-міністр, лідер виборчого списку БЮТ на виборах до Київради Юлія Тимошенко у четвер на зустрічі з виборцями, повідомляє прес-служба БЮТ.

"Ми хочемо запустити на повну потужність державну іпотечну установу, яка може кредитувати до 30 років родини під відсоток не більше 4,6% річних", - сказала вона.

Тимошенко повідомила, що уряд провів переговори з більшістю країн, які мають досвід державного іпотечного кредитування.

"Нам потрібно провести закон через Верховну Раду, і ми здатні починати цю програму. Я хочу, щоб ви знали, що кожне слово, яке ми давали під час виборів – це є наша програма на кожен день", - сказала лідер БЮТ.

Тимошенко також зазначила, що хоча українські підприємства експортують свою продукцію за кордон по світовим цінам, зарплати працівників залишаються у 6-10 разів нижчими, ніж у країнах Європейського союзу.

Вона пояснила це тим, що підняття заробітної плати в Україні не вигідно власникам заводів.

"Власники підприємств, причому які їх отримали не дуже чесним шляхом, – це 2/3 парламенту. Як вони можуть голосувати, коли це прямо стосується їхніх інтересів?", - сказала Тимошенко.

Прем’єр повідомила, що уряд підписав з профспілками угоду, яка зобов’язує Кабмін і всіх роботодавців підвищити заробітну плату на 25% вже у цьому році.

"Завданням уряду в цьому році є зрівняти заробітну плату таким чином, щоб вона була не нижче, ніж у ключових країнах СНД", - сказала вона.

Тимошенко наголосила, що Кабмін має намір з наступного року перейти на поступове доведення заробітної плати до рівня сусідньої Польщі.

Вона запевнила, що це не призведе до інфляції. "Ні зарплати, ні пенсії не дають інфляцію. Інфляцію створюють світові кризи та абсолютно недолуга кредитно-грошова політика", - підкреслила Тимошенко.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування