Тимошенко пропонує Лукашенку і Путіну брати з неї приклад

П'ятниця, 23 травня 2008, 12:30

Прем'єр-міністр Юлія Тимошенко виступає за активізацію економічного співробітництва між країнами СНД.

Про це вона заявила під час засідання ради голів урядів держав – учасників СНД у Мінську.

"Активізація економічної складової нашого співробітництва, як основа забезпечення росту добробуту наших народів, визнана одним із пріоритетних напрямків главами наших держав на останньому саміті в жовтні минулого року", - сказала Тимошенко.

Вона зазначила, що рік тому Україна, приймаючи на себе головування в СНД, "вперше в історії СНД оголосила програму цього голосування":

"І ми хотіли б, щоб це стало хорошою традицією. Така програма, можливо, і не в повному обсязі була впроваджена, але це нововведення, що ту країну, що головує, робить генератором динамічної рушійної сили", - додала прем'єр.

Тимошенко запропонувала присвятити нинішнє засідання підведенню підсумків проведеної роботи "і тому, щоб намітити нові плани із співробітництва на наступні роки".

Крім того, прем'єр подякувала президенту Білорусії Олександру Лукашенку за ефективну підготовку зустрічі.

У свою чергу Лукашенко, відкриваючи засідання, сказав, що на сьогоднішній момент СНД знаходиться на піку процесу реформування і "сьогодні важливо дати перші об'єктивні і, можливо, критичні оцінки спільно проведеної роботи".

"Така точка зору голів держав", - наголосив президент Білорусії.

Лукашенко закликав учасників "наповнити співпрацю конкретним змістом": "Від нас чекають конкретних дій із поглиблення співробітництва".

"Від нашого уміння слухати, знаходити шляхи вирішення складних питань, втілювати слова в конкретні справи залежить - чи одержить СНД другий подих і додатковий імпульс для розвитку", - сказав президент.

При цьому, він відзначив у цьому процесі особливу роль Росії, "яка стала природним локомотивом інтеграції".

На засіданні голів урядів СНД у Мінську Україна передає головування Білорусії і стає співголовою, тому Тимошенко посадили поруч з Лукашенком.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування