"Самооборона" радить людям Ющенка переключитися зі Жванії на Лазаренка

П'ятниця, 23 травня 2008, 13:41

"Народна самооборона" просить заступника голови секретаріату президента Ігоря Пукшина вжити усі необхідні заходи й винести на комісію з питань громадянства при президенті питання про позбавлення громадянства екс-прем’єр-міністра Павла Лазаренка.

Про це повідомляє прес-служба Громадянського руху "Народна самооборона".

"Народна самооборона" звертається до заступника голови секретаріату президента пана І. Пукшина, який, за його словами, миттєво реагує на будь-яку інформацію в Інтернеті й зайняв жорстку позицію щодо проблеми громадянства, прийняти всі необхідні заходи й винести на комісію при президентові з питань громадянства питання про позбавлення громадянства колишнього прем’єр-міністра Павла Лазаренка", - сказано в повідомленні.

"Повідомляємо, що факт набуття Павлом Лазаренком громадянства Республіки Панама доведено в суді Сполучених Штатів Америки, а його панамський паспорт підшитий до кримінальної справи, що розслідувалася в США", - додає "Народна самооборона".

Окрім цього, наголошує вона, "Лазаренко вже протягом тривалого часу не проживає на території України, а мешкає в США, де має нерухомість та засоби до існування".

"У даному питанні сподіваємося на таку ж принциповість пана І. Пукшина, яку він проявив у відношенні до народного депутата України, члена "Народної самооборони" Давида Жванії", - заявляє "Народна самооборона" .

"Народна самооборона" у своєму розпорядженні також має цілий список політиків, народних депутатів України, керівників органів місцевого самоврядування, бізнесменів, які є громадянами інших держав, але зі зрозумілих причин скромно замовчують це", - сказано в повідомленні.

"Сподіваємося, що спільними зусиллями Громадянського руху "Народна самооборона" та секретаріату президента ми виведемо на чисту воду всіх зрадників України й позбавимо їх українського громадянства", - заявляє "Народна самооборона".

Водночас президія політради партії "Громада" обурена зверненням "Народної самооборони" до Пукшина щодо Лазаренка.

Як зазначає прес-служба партії, у "Громаді" здивовані поширенням прес-службою "Народної самооборони" завідомо неправдивої інформації щодо наявності у Лазаренка будь-якого іншого громадянства, окрім українського.

"І це чітко доведено судом Сполучених Штатів Америки та низкою українських судів, якими визнані повноваження Лазаренка як депутата Дніпропетровської обласної ради. Тим паче не може бути підставою для постановки питання про позбавлення людини громадянства її вимушене перебування за межами України протягом будь якого терміну!", - наголошує партія.

Як відомо, Головне управління з розслідування особливо важливих справ Генпрокуратури України порушило кримінальну справу проти Жванії за фактами підроблення документів. Генпрокуратура проводить досудове слідство у цій справі.

"", УНІАН

 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
00:25
У Нью-Йорку біля суду, де перебував Трамп, чоловік вчинив самопідпал
23:59
Новини економіки 19 квітня: удар по порту "Південний", неплатників аліментів тепер зможуть мобілізувати
23:56
відео, фотоПоблизу Брянська в РФ горить підстанція, повідомляють про атаку дронів
23:43
Сміх крізь сльози: Костюк в емоційному матчі здолала Ґофф у чвертьфіналі Штутгарта
23:31
"Роттердам+": ВАКС звільнив двох фігурантів від відповідальності через строки давності
23:23
Ворог вдарив ракетою по цивільній інфраструктурі в Сумах 
23:10
Білий дім очікує, що США "одразу ж" почнуть постачати зброю Україні після рішення Конгресу
22:45
Ракетна атака по Дніпру: рятувальники виявили тіло третього загиблого
22:32
тенісКалініна у двох партіях розібралася з 16-річною росіянкою і пройшла в півфінал турніру в Руані
22:16
Джонсон про пакет з допомогою Україні: Найкращий можливий варіант
Усі новини...