У Януковича погрожують Стельмаху недовірою

П'ятниця, 23 травня 2008, 14:28

Партія регіонів має намір виступити з ініціативою висловлення недовіри голові Національного банку Володимиру Стельмаху.

Про це в п’ятницю заявив "регіонал" Юрій Мірошниченко.

"Щоб ви зараз не казали, все, що зроблено свідчить про велику непрофесійність правління і вас як голови. В нашій фракції є ініціатива підготувати проект постанови про недовіру керівництву Нацбанку", - заявив Мірошниченко. Звертаючись до Стельмаха.

"Ви порушили закон – проігнорували рішення ради НБУ, яка наклала вето на ваше рішення і  таким чином ви сприймаєте Нацбанк як вашу приватну фірму. Ви визначаєте, що треба, а що не треба. Це державна установа, а не якоїсь окремої особи", - сказав Мірошниченко.

"Гривня як валюта, її купівельна спроможність падає, а ви її зміцнюєте. Це свідчить, що ви абсолютно непрофесійно підходите до своєї роботи. Ви граєте на імпорт, це видно всім, навіть не економістам. В умовах вступу до сот ви  негативно цим рішенням впливаєте на розвиток економіки", - зазначив він.

В свою чергу Стельмах назвав цю заяву "високопарними фразами".

"Я розумію, вам як депутату дається право високопарними фразами оцінювати якусь роботу. В тих питаннях, в яких ви не розумієтесь – проконсультуйтесь і слухайтесь уважно, що я говорив", - сказав він.

"Не треба мене лякати цими високопарними фразами", - додав він.

Стельмах також додав, що правління НБУ мало право подолати вето на рішення Ради Нацбанку.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування