Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Оніщук попереджає, що з Vanco доведеться помучитися

П'ятниця, 23 травня 2008, 14:32

Міністр юстиції Микола Оніщук вважає, що Україні непросто буде захищати свої інтереси у випадку пред'явлення позову з боку компанії Vаnсо.

Про це він заявив на прес-конференції в п'ятницю, передає "Інтерфакс-Україна".

"На засіданні уряду я підкреслив, що Мін'юст не поділяє таку безапеляційність у частині неможливості пред'явлення позову державі Україна, і у випадку пред'явлення позову нам буде непросто захищати свої інтереси, оскільки Україна в однобічному порядку намагається вийти з цього договору", - сказав він.

Міністр також підкреслив, що він запропонував дотримувати процедури, передбаченої договором, тобто почати переговори з компанією відносною припинення договору. "Я сподіваюся, що цей інструмент вирішення конфлікту буде задіяний", - припустив він.

Міністр відзначив, що ризик пред'явлення Україні позову в міжнародні арбітражні суди існують, у тому числі й "у частині застосування до України санкцій по цьому позову".

Оніщук додав, що уряд довгий обговорювало цю проблему, і з доповіді міністра охорони навколишнього середовища виходило, що під час конкурсу були деякі порушення.

"Але встановити обґрунтованість і достатність цих підстав для однобічного розриву договору з Vаnсо може тільки суд", - констатував міністр юстиції.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...