Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Яценюк не хоче роздувати гривню, бо Україна не Китай

П'ятниця, 23 травня 2008, 14:56

Голова Верховної ради Арсеній Яценюк закликає не втягувати Нацбанк в політичні розбори.

Про це він заявив у п’ятницю, після заслуховування голови Нацбанку Володимира Стельмаха.

Він наголосив, що інфляція сьогодні не має класичного монетарного чинника, а пов’язана з внутрішніми фіскально-бюджетними та зовнішніми чинниками ,як світова продовольча і енергетична криза.

"Експорт у нас в країні росте темпами 24% за рік, а імпорт – 45%. Мінусове сальдо 4 мільярди доларів. З огляду на це, я наведу лише один приклад – Китай зі США проводять торгівельні переговори протягом останніх 5 років. Максимум, чого їм вдалося досягти, це ревальвація юаня на 1%. Ми за останні три роки девальвували гривню майже на 20%. То в нас, що економіка сильніша, ніж китайська?", - запитав Яценюк.

"Я закликав би всіх не втягувати Нацбанк в політичні розбори. Є рада Нацбанку, і я звертаюсь до ради і до голови – в нас ніколи раніше таких ексцесів не було. Якби правління банку подало на розгляд ради банку обґрунтовані пропозиції про зміни валютно-курсової політики, сьогодні не сталось би цього в українському парламенті", - сказав він.

"Давайте, підемо нормальним шляхом, хай рада розгляне, ми це питання унормуємо (рада банку), і ми без тиску на центральний банк врегулюємо це питання", - запропонував Яценюк.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування