Ющенко побачив якісну відповідь, як долати виклики

П'ятниця, 23 травня 2008, 15:55

На 1 липня робоча група має представити доповідь щодо питання розбудови нового нафтопереробного заводу в Україні.

Про створення відповідної робочої групи президент Віктор Ющенко повідомив у своїй заяві після завершення енергетичного саміту в Києві, інформує прес-служба президента.

"Коли ми говоримо про євротранзитний коридор, який забезпечить поставки каспійської нафти, йдеться не про просту прокачку енергоресурсу, а про розбудову окремої інфраструктури – будівництво заводу, створення цілого комплексу відповідних рішень, які забезпечували б відкриття на території України АЗС. І найголовніше – ми формуємо нову експортну позицію по нафтопродуктам до країн Євросоюзу", - сказав Ющенко.

На переконання президента України, йдеться про один з невід'ємних компонентів тієї європейської інтеграції, яка "важлива в політиці не тільки України, але й тих країн, які залучені до реалізації цього проекту".

"Ми зробили добру роботу – продемонстрували, що знаходимося не кожний на окремому острові, а прагнемо мати один голос по тих питаннях, які носять колективні виклики. І ми формуємо, на мій погляд, високої якості спільну відповідь, як долати ці виклики", - підкреслив Ющенко.

Український президент також зазначив, що сторони домовилися й про створення в рамках Київської декларації щодо принципів глобальної енергетичної безпеки, підписаної учасниками саміту, спільної робочої групи, яка вже на прикладному рівні опрацьовуватиме принципи та засади формування транзитного простору.

Перший звіт цієї групи буде заслуханий у листопаді на наступному, четвертому Енергетичному саміті, сказав Ющенко.

Вітаючи усіх з успішним завершенням Київського енергетичного саміту, Ющенко сказав: "Я хотів би побажати кожній країні, нації успіхів і процвітання в своєму розвитку, ефективної енергетичної політики – як власної, так і колективної, яка приносила б у наші країни, родини, підприємства, бізнес стабільність, прогнозованість і процвітання".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування