Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Тарасюк хоче зважити "додану вартість" Східного партнерства

П'ятниця, 23 травня 2008, 17:08

Депутат "НУ-НС", екс-міністр закордонних справ Борис Тарасюк вважає, що перш, ніж робити висновки щодо ідеї залучення України до організації "Східного партнерства", слід зрозуміти, яку це дасть "додану вартість" порівняно з іншими формами співпраці з ЄС.

"В цілому можна вітати прагнення двох дружніх країн Європейського Союзу - Польщі і Швеції - в їх бажанні знайти специфічні форми співпраці України і Європейського союзу", - сказав він в інтерв’ю офіційному сайту "НУ-НС".

"Але без відповіді на запитання, яку це матиме "додану вартість" порівняно з Європейською політикою сусідства, або порівняно з Планом дій Україна-Європейський Союз - важко зробити якісь висновки", - заявив Тарасюк, який нині очолює парламентський комітет із питань європейської інтеграції.

За словами Тарасюка, "якщо наша мета – укладення угоди про асоціацію з перспективою членства; якщо наша мета – в середньостроковій перспективі отримати безвізовий режим – то ми можемо дивитися на будь-яку нову ініціативу з урахуванням цих наших бачень".

"Якщо немає відповіді на ці запитання, то виникає сумнів щодо "доданої вартості" нової концепції", - наголосив голова профільного парламентського комітету.

Як розповів Тарасюк, при створенні "Східного партнерства" "мова не йде про інститути, що створюють видимість членства – це просто вільний клуб європейських держав".

"Ніхто ще не бачив документа про створення нової організації... Він тільки в понеділок має бути представлений міністрами закордонних справ", - зазначив також політик.

Як стало відомо, Польща і Швеція мають намір запропонувати Євросоюзу сформувати з Україною, Молдовою, Грузією, Вірменією та Азейбарджаном організацію "Східного партнерства". До цього об’єднання також увійдуть 27 держав-членів ЄС.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...