Тимошенко передала своє коронне місце чоловіку

П'ятниця, 23 травня 2008, 17:17

На саміті СНД у Мінську в п'ятницю посада голови ради голів урядів країн СНД перейшла від України до Білорусії.

Про це на брифінгу повідомив виконавчий секретар СНД Сергій Лебедєв.

За його словами, головуюча на саміті в п'ятницю прем'єр-міністр України Юлія Тимошенко "провела його дуже чітко й організовано".

"Всі учасники наради висловили вдячність за ті пропозиції, що вносила Україна (за рік свого головування в СНД)", - додав Лебедєв.

У свою чергу прем'єр-міністр Білорусії Сергій Сидорський повідомив, що наступне засідання голів урядів країн СНД відбудеться в столиці Молдови Кишиневі наприкінці жовтня 2008 року.

Він також зазначив, що на засіданні в п'ятницю голови урядів країн СНД "підписали всі документи, що були запропоновані".

"Було розглянуто близько 20 питань, зокрема, у транспортній сфері і питання розробки і затвердження стратегії економічного розвитку країн СНД ", - уточнив прем'єр.

Сидорський зазначив, що на засіданні була погоджена структура стратегії і більша частина основних розділів.

Водночас головною задачею Білорусії щодо головування в СНД Сидорський назвав доопрацювання стратегії і її представлення главам держав СНД у листопаді 2008 року.

Він також оголосив цей рік у СНД роком транспорту, а наступний – роком енергетики.

"Сьогодні ми ще раз підтвердили, що економічна взаємодія наших країн є цементуючою основою для нашого співробітництва", - заявив прем'єр-міністр Білорусії.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування