Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Порошенко проти звільнення Стельмаха

П'ятниця, 23 травня 2008, 20:18

Глава Ради Нацбанку України Петро Порошенко заявляє, що підстав для відставки Володимира Стельмаха з посади глави НБУ немає.

"Я не бачу жодних підстав для можливої відставки Стельмаха", - сказав він в інтерв'ю журналістам у п'ятницю, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

На його думку, дане питання не можна переводити в політичну площину, і конфлікт між наглядовою радою НБУ і правлінням НБУ – інституціональний.

Він полягає в тому, що, відповідно до чинного законодавства, правління Нацбанку у своєму визначенні курсу долара не може виходити за рамки, зазначені в принципах грошово-кредитної політики, що затверджуються наглядовою радою.

"На сьогоднішній день, якщо існує колізія в законі, вона повинна бути урегульована Верховною Радою, тому що монетарна політика базується на орієнтирах. Орієнтири монетарної політики порушувати за непрозорою процедурою небезпечно для країни", - сказав він.

Також Порошенко підкреслив, що члени наглядової ради не наполягали на тому, щоб зараз девальвувати курс.

"Це позиція, що була викладена абсолютно неправильно. Наша позиція була наступна: спочатку перегляньте і дайте аргументацію, щоб у країні з гігантським ростом дефіциту торговельного балансу, із проблемами в платіжному балансі ми повинні ревальвувати курс - дайте цьому чітке пояснення", - пояснив він, інформує Ліга.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування