Генпрокуратура готується відсторонити Луценка?

Субота, 24 травня 2008, 11:08

Генпрокуратура має намір у понеділок, 26 травня, відсторонити лідера "Народної самооборони" Юрія Луценка від обов’язків міністра внутрішніх справ.

Таку інформацію джерел "Дзеркала тижня" підтвердив перший заступник голови парламентського комітету по боротьбі з оргзлочинністю та корупцією Геннадій Москаль.

За інформацією джерел, причиною відсторонення мають стати кримінальні справи, порушені через бійку між Луценком та мером Києва Леонідом Черновецьким, а також розслідування з приводу використання службового автотранспорту родиною міністра.

"Нам відомі відповідні плани Секретаріату президента, який діє через Генеральну прокуратуру, до найменших дрібниць", — заявив Москаль, повідомивши, що з цього питання вже збиралася група найдосвідченіших юристів "Народної самооборони".

"Реального механізму відсторонення Юрія Луценка від обов’язків немає через розбіжності між кримінально-процесуальним кодексом та законом про Кабінет міністрів", — наголосив він.

"Тому будь-яке рішення прокуратури буде оскаржене в судовому порядку, і ці плани не пройдуть", - підкреслив Москаль.

Він запевнив, що "Народна самооборона" має достатньо можливостей протистояти подібним намірам. "Протидія буде жорсткою, але в рамках українського законодавства", - додав соратник Луценка.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування