Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Росіяни не хочуть уникати аварій у Керченській протоці?

Субота, 24 травня 2008, 11:30

З початку поточного року російська сторона не виконує Тимчасове положення про порядок проходження суден у Керченській протоці, що було підписане між урядами України і Росії після масових корабельних аварій у листопаді 2007 року для забезпечення безпеки судноплавства у протоці.

Про це "Дзеркалу тижня" повідомили у Центрі регулювання руху суден українського держпідприємства "Дельта-лоцман". Інформацію підтвердили у ЦРРС "Керч".

"З 31 грудня росіяни в односторонньому порядку відмовляються його виконувати", — повідомив заступник начальника ЦРРС "Керч" Володимир Когтєв. "Ми, зі свого боку, продовжуємо його дотримуватися", - додав він.

За даними центру "Керч", протягом останніх 10 днів зафіксовано 25 порушень тимчасового положення з боку російських суден. При цьому ніяких офіційних роз’яснень від російської сторони з цього приводу досі одержати не вдалося.

"Жодних офіційних заяв, ні в письмовому вигляді, ні під час засідань спільної урядової комісії отримано не було", — повідомив "ДТ" заступник міністра транспорту і зв’язку України, директор Департаменту морського і річкового транспорту Володимир Работньов.

"Неофіційно нам відповідають, що це положення наказано вважати недійсним. Ким наказано, коли, на якій підставі — нічого не знаємо. Нібито дві посадові особи від російської сторони не були уповноважені підписати таку угоду, тому документ не пройшов необхідної процедури, отож не може бути легітимним", — повідомив заступник міністра.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування