МЗС звинуватило Росію в нелогічності й неадекватності

Субота, 24 травня 2008, 15:29

МЗС України закликає Росію припинити практику прийняття немотивованих рішень щодо обмежень на в’їзд до РФ для українських політиків.

Про це йдеться в заяві прес-служби, розповсюдженій у суботу.

Прес-служба зазначає, що 22 травня МЗС РФ повідомило ЗМІ про запровадження обмежень на в’їзд до РФ для українських політиків, "які своїми діями і висловлюваннями завдають шкоди Російській Федерації". Згідно з повідомленням, російська сторона нібито була вимушена прийняти таке рішення у відповідь на заборону в’їзду в Україну меру Москви Юрію Лужкову.

"У зв’язку з цим наголошуємо, що вимушеною була реакція саме української сторони", - підкреслює МЗС.

"Відмова Лужкову у в’їзді на територію нашої держави зумовлена тим, що неодноразові вимоги припинити антиукраїнські заяви на порушення законів України залишалися без уваги. Більше того, Лужков, проігнорувавши застереження Служби Безпеки України щодо неприпустимості подібних заяв, 11 травня ц.р. у м. Севастополь вкотре поставив під сумнів територіальну цілісність нашої держави", - підкреслюється в заяві.

"Таким чином, зазначене рішення про обмеження на в’їзд до Росії є немотивованим, позбавлене логіки і не може розглядатися як адекватна відповідь на обґрунтовані дії України щодо Лужкова", - заявляє відомство.

МЗС України закликає російську сторону припинити практику прийняття немотивованих рішень, які можуть стосуватися широких кіл українського політикуму.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування