БЮТ каже, що врятував свого лідера від зняття. У ТВК побачили "накрутку"

Неділя, 25 травня 2008, 10:07

Окружний суд Києва скасував попередження БЮТ збоку київського тервиборчкому про можливість виключення з їхнього виборчого списку лідера фракції Тетяни Меліхової.

Про це заявив у неділю керівник юридичного департаменту БЮТ Володимир Пилипенко, повідомляє прес-служба БЮТ.

За словами Пилипенка, у ніч з суботи на неділю Територіальна виборча комісія Києва винесла попередження БЮТ за скаргою Черновецького, "яка пролежала без розгляду 15 днів".

Він додав, що розгляд скарги БЮТ щодо дій ТВК розпочався у суботу за п‘ять хвилин до опівночі, "що свідчить про бажання ТВК позбавити БЮТ можливості звернення до суду".

"Для БЮТ вигадали порушення, яке могло призвести до зняття з виборів Блоку. Але о 3 ночі ми все ж таки добилися термінового засідання Окружного суду Києва, який о 5 ранку скасував попередження ТВК", - сказав Пилипенко.

За його словами, суд вирішив, що ТВК підмінила собою суд та прокуратуру і перевищила свої повноваження.

"Рішення суду є остаточним і в черговий раз засвідчує кишеньковість, однобокість і контрольованість ТВК конкретним суб‘єктом виборів", - сказав Пилипенко.

Водночас секретар тервиборчкому Юрій Лозовський у суботу ввечері повідомив УНІАН, що Київська територіальна виборча комісія не планує скасовувати реєстрацію кандидатів у депутати від Блоку Юлії Тимошенко.

Відповідаючи на запитання щодо можливості зняття Меліхової, він сказав: "Там на неї були скарги. Було рішення суду. Все це вже давно закінчено".

Секретар ТВК додав, що на його думку, "йде накрутка". "Це черговий піар-хід БЮТ", - заявив він.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News