БЮТ викрив схему "масової скупки голосів" Литвином і "карусельщиків" Катеринчука

Неділя, 25 травня 2008, 11:05

У БЮТ заявляють про виявлення схеми масової скупки голосів виборців Блоком Литвина.

Про це в коментарі "Українській правді" заявив депутат від БЮТ Сергій Пашинський.

"Я такого не бачив з 2004 року. Йде тотальна скупка голосів", - сказав він.

За словами Пашинського, поблизу більшості дільниць у Подільському районі столиці стоять люди від Блоку Литвина зі скриньками і роздають людям, що виходять з дільниць, анкети зеленого кольору (колір Блоку Литвина).

"Люди заповнюють ці анкети, потім їм відривають талончики, на зворотному боці яких написано "Дякуємо за те, що ви взяли участь у нашому нестандартному соцопитуванні" і після цього по них отримують гроші", - сказав він.

За даними депутата, така схема була зафіксована представниками БЮТ на 40 дільницях Подільського району. Водночас коли представники від БЮТ наближалися до людей зі скриньками, за словами Пашинського, вони "тікали в кущі".

Крім того, за його словами, правоохоронці вже зафіксували 3 випадки виносу з дільниць порожніх бюлетенів.

Водночас, як повідомив "Українській правді" інший представник БЮТ Юрій Одарченко, близько 8 ранку неділі поблизу кінотеатра ім. Довженка спостерігачі від БЮТ зафіксували 4 автобуси і 5 автомобілів з людьми, які просто сиділи там протягом години.

Коли, за словами Одарченка, представники БЮТ поцікавились у людей, хто вони і з якою метою прибули до Києва, вони не змогли відповісти, а потім почали розбігатися.

За словами депутата, в автобусі перебували переважно студенти Східно-Європейського Інституту (м. Черкаси) та звичайні мешканці області. Загальна кількість громадян значно перевищувала сто осіб.

Він також повідомив, що згодом поблизу автобусів були виявлені організатори акції, які пред‘явили посвідчення помічника кандидата в мери Києва Миколи Катеринчука.

Одарченко додав, що саме вони дали команду людям розбігатися. У свою чергу спостерігачі від БЮТ викликали працівників СБУ та міліції, які прибули на місце лише за 1,5 години, коли люди з автобусів вже порозбігалися.

Правоохоронці лише зафіксували автобуси та їх номери.



Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування