Голоси за Кличка не хотіли рахувати

Неділя, 25 травня 2008, 12:36

Блок Віталія Кличка виявив на 23 дільницях неправильні протоколи, в яких відсутнє прізвище Віталія Кличка.

Про це повідомив кандидат у мери Києва Віталій Кличко на брифінгу в неділю.

За його словами, такі протоколи є в Київській територіальній комісії, а також 900 примірників були відправлені в Голосіївську районну комісію.

Водночас у Шевченківському районі такі протоколи були поширені на дільничні комісії, і там їх виявили представники Блоку Кличка.

За словами представника Віталія Кличка Олександра Чорноволенка, якби ці протоколи були виявлені не зранку, а пізніше, це могло б призвести до фальсифікації виборів, а також в подальшому визнання їх недійсними.

Він не зміг сказати, хто саме зробив ці помилкові протоколи, але наголосив, що вони направлені на те, щоб завадити перемозі Кличка на виборах.

"Ви знаєте, що було б, якщо о 16 годині на дільницях починається підрахунок голосів, і виявилось би, що результати Блоку Кличка нікуди було б вписувати", - сказав він.

Крім того, за словами Кличка та його представників, за 7 годин виборів їх активістами виявлено факти підкупу виборців та використання систем "Вавілон" і "Світлофор" при голосуваннях.

"У Києві масово задіяна технологія фальсифікації голосування, так званий "світлофор", на користь одного з блоків та його кандидата у мери", - повідомив керівник виборчої кампанії Кличка Дмитро Андрієвський, якого цитує прес-служба блоку.

За його словами, найбільш активно фальсифікації розгорнуті в Голосіївському, Подільському, Солом'янському, Печерському та Дніпровському районах.

Всім учасникам цієї чорної схеми на виході з дільниці видають зелену картку під виглядом соціологічного опитування, за якою можна отримати гроші, зазначив він.

Блок Кличка розцінює цю технологію як свідому провокацію, яка спрямована на порушення права на вільне волевиявлення та може стати підставою для скасування результатів виборів.

Як повідомлялося, раніше БЮТ заявляв, що поблизу більшості дільниць у Подільському районі стоять люди від Блоку Литвина зі скриньками і роздають людям, що виходять з дільниць, анкети зеленого кольору, за якими потім можна отримати гроші.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News