Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

БЮТ скаржиться Наливайченку на студентів, а в Литвина два кандидати

Неділя, 25 травня 2008, 15:37

Група народних депутатів від БЮТ Микола Томенко, Остап Семерак та інші звернулися до в.о. голови СБУ Валентина Наливайченка з вимогою невідкладно перевірити діяльність групи осіб, які нібито проводять політологічні дослідження біля виборчих дільницях Києва.

Як повідомив Томенко УНІАН, зокрема, на виборчих дільницях Оболонського району народні депутати та спостерігачі зафіксували діяльність Асоціації студентів-політологів України та Благодійного фонду захисту вибору, представники якого начебто проводять політологічне дослідження під назвою "Чи подобається вам ходити на вибори?"

Народний депутат наголосив, що представники цього фонду при виході роздають виборцям бланки, які вони мають заповнити і поставити там свої підписи. "Таке псевдодослідження робиться для того, щоб підтверджувати голосування і отримувати хабара", - сказав Томенко.

За його словами, після втручання народних депутатів і спостерігачів представники цього фонду припиняли свою діяльність, однак згодом знову поверталися на виборчі дільниці.

Разом з тим, кандидат у мери Києва Валерій Татарчук, який раніше зняв свою кандидатуру на користь кандидата від Блоку Литвина Віктора Пилипишина, висловив протест проти халатності та порушень правових норм з боку влади, у зв’язку з тим, що його прізвище не було викреслене із виборчого бюлетеню.

Як повідомляє прес-служба Пилипишина, Татарчук розцінює цей факт "або ж як звичайну халатність, або ж як злочинну провокацію". "Я цілком підтримую Віктора Пилипишина і буду домагатися покарання винних у порушенні не лише моїх особистих прав, як виборця, але й прав усіх киян", - заявив Татарчук.

Крім того, київська організація ВО "Свобода" заявляє про немотивоване затримання представниками МВС двох журналістів своєї газети Тараса Боднара та Миколу Кіндзерського, які спостерігали за ходом голосування.

За поясненнями міліціонерів, журналістів доставлено у Печерський райвідділ міліції для з'ясування особистості.

ВО "Свобода" розцінює дії працівників МВС як порушення прав журналістів та виборчого законодавства і вимагає офіційних пояснень з боку МВС.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
08:06
На Дніпропетровщині через ракетний удар пошкоджено два енергооб’єкти та виникли перебої з водою 
07:50
За добу відбулося 94 бойових зіткнення: найактивніший ворог на Авдіївському напрямку 
07:33
Ракетний удар: ворог атакував енергооб’єкти у Дніпропетровській, Івано-Франківській та Львівській областях
06:26
У південно-східних областях втретє за ніч була оголошена ракетна небезпека: у Херсоні пролунали вибухи
05:48
відеоВ Росії на Кубані безпілотники атакували два НПЗ, бітумний завод і військовий аеродром
04:28
ISW оцінив можливості України звільнити всю свою територію від окупантів
03:22
доповненоПольща цієї ночі двічі піднімала в повітря військову авіацію 
02:07
Die Welt оприлюднило мирну угоду, яку Україна та Росія могли підписати на початку війни
01:06
оновлюєтьсяРосіяни запускали ракети: було оголошено масштабну повітряну тривогу
00:54
Німецькі винищувачі перехопили російський  Іл-20 над Балтійським морем
Усі новини...