Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Нацбанку можуть запропонувати скасувати офіційний курс як такий

Неділя, 25 травня 2008, 19:46

Якщо найближчим часом офіційний курс гривні не буде наближено до реального, рада Нацбанку може виступити з ініціативою скасувати офіційний курс як такий.

Про це в ефірі каналу ICTV заявив голова ради Нацбанку Петро Порошенко.

"Я переконаний, що ситуація на валютному ринку вже стабілізується. Переконаний, що офіційний курс буде негайно наближений до курсу реального", - зазначив Порошенко.

"Якщо цього не відбудеться, то ми будемо виходити з ініціативою аж до скасування офіційного курсу і переведення всіх податків, зборів, взаєморозрахунків з державою виключно на національну валюту", - додав він.

За словами Порошенка, рада НБУ вимагає "лише одного – своєчасного внесення змін і внесення пропозицій до ради щодо зміни основних засад монетарної політики, прозорості формування курсу, врахування всіх обставин, в тому числі і для української економіки, наслідків курсової політики і чіткого розмежування повноважень".

При цьому голова ради Нацбанку наголосив на небажаності політичного втручання в діяльність ради чи правління НБУ.

"Втручання є з усіх боків – і з боку Верховної Ради, і політичних фракцій, вербальними інтерв'ю, тиском, які пророкують то колапс, то кризу, то падіння, то зростання національної грошової одиниці", - пояснив Порошенко.

"Втручання є з боку окремих урядовців, які указуючим перстом вказують Нацбанку напрямок проведення курсової політики. Звичайно, втручання є і з інших органів влади", - додав він.

Порошенко звернувся до всіх із закликом про те, що "в умовах невизначеності, в умовах паніки ні в якому разі не можна проводити жодних валютообмінних операцій – не можна закривати депозитні рахунки незалежно від того, чи вони визначені в гривнях чи в доларах, не можна бігти в обмінні пункти".

Щодо подальшого формування курсу Порошенко заявив: "Ніхто не гарантує, що гривня не повернеться вже найближчим часом, починаючи з вересня-жовтня, на свої позиції курсу 5,00-5,10 грн. за дол. Об'єктивні економічні підстави для цього існують".


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування