Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Яценюк не хоче пускати політиків в ФДМ

Неділя, 25 травня 2008, 21:00

Спікер Верховної Ради Арсеній Яценюк заявляє, що на посаду голови Фонду держмайна має йти не політична фігура, а професіонал.

Про це Яценюк заявив в ефірі телеканалу Інтер в неділю.

"Це повинна бути фахова людина, яка повинна відповідати всім вимогам і стандартам державного службовця. Семенюк-Самсоненко, Портнов перейшли в категорію політичних фігур, а там повинна бути професійна фігура", - підкреслив Яценюк.

Відповідаючи на питання, чи є узгодженість всередині коаліції щодо того, хто крім Андрія Портнова може обійняти посаду голови ФДМ, Яценюк сказав:

"Такої узгодженості всередині коаліції немає".

Він також підкреслив, що Фонд державного майна – це "не приватна контора, немає що там робити політикам".

Яценюк також заявив, що гроші від приватизації мають йти не на соціальні видатки, а "на капіталізацію держави".

"Якщо ми поступимо так, як поступили з Криворіжсталлю, а це всі кошти відправили на соціальні видатки, проїли, то ми поступаємо як поганий господар: якщо маєш квартиру і хороші меблі, але перестав працювати, то можна продати всі меблі, потім можна продати квартиру, а потім бути бомжем", - сказав він.

"Я не думаю, що це вихід... Кошти від приватизації повинні йти на капіталізацію держави: на інфраструктуру, на залізницю, на поповнення обігових коштів державних великих компаній, на будівництво", - сказав він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування