Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Уряду Тимошенко пророкують кілька місяців

Понеділок, 26 травня 2008, 03:24

Неперемога на київських виборах БЮТ буде корисна для цієї політичної сили, переконаний керівник Центру прикладних політичних досліджень "Пента" Володимир Фесенко.

"Це неприємний щиглик по носі для БЮТ, яка вважала, що вже схопила бога за бороду, що може робити в цій країні усе, що завгодно", - сказав Фесенко, слова якого наводить "Інтерфакс-Україна".

"Охолодження населення до БЮТ, у принципі, це корисно, щоб партія внесла корективи й у свою політику, і у своє розуміння суспільної ситуації і повернулася до реалій", - сказав політолог.

Фесенко при цьому не бачить прямого зв'язку підсумків київських виборів з перспективою розвалу парламентської коаліції і відставки уряду.

"По-перше, оглушливої поразки для БЮТ немає, є повний провал для НУНС. І блок НУНС, у тому вигляді, у якому він існує зараз, на межі розпаду", - сказав він, підкресливши при цьому, що перший раунд за політичну спадщину НУНС виграв Микола Катеринчук".

На думку політолога, якийсь час коаліція й уряд проіснують.

"Ситуація досить парадоксальна: і коаліція на межі розпаду, і росте критична маса, що може спровокувати відставку уряду", - сказав Фесенко.

"Але поки ніхто не хоче брати на себе відповідальність, ні за ініціювання відставки уряду, ні за офіційний розкол коаліції...Інша справа, як довго це продовжуватиметься, кілька тижнів, кілька місяців, навряд більше", - сказав він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування