Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Енергодар вирішив жити без НАТО

Понеділок, 26 травня 2008, 09:47

Місто Енергодар Запорізької області оголошений "територією без НАТО". Таке рішення прийняте депутатами міськради на двадцять дев'ятих сесій.

Як повідомили в секретаріаті міськради в понеділок, ухвалення рішення ініціювалося депутатами від блоку лідера ПСПУ Наталі Вітренко.

Його підтримали 27 депутатів, 1 проголосував проти, 5 утрималися. Більшість у міськраді Енергодара складають депутати Партії регіонів.

У тексті рішення заявлено про "неприпустимість присутності військ блоку НАТО і їхніх представників на території міста, використання будь-яких способів втручання військ блоку НАТО і їхніх представників у будь-яку сферу життєдіяльності міста".

Також депутати звернулися до президента, Верховної Раді з вимогою дотримання Конституції і положень декларації про державний суверенітет України, у відношенні розміщення іноземних військ в Україні, зокрема, блоку НАТО.

Місто Енергодар знаходиться в 132 км від обласного центра - Запорожжя. Тут знаходиться найбільша в Європі й в Україні Запорізька атомна електростанція (ЗАЕС). Станція генерує 40-42 млрд.квт.г електроенергії, що складає приблизно п'яту частину загальнорічного виробництва електроенергії в Україні.

Запорізька АЕС першою серед атомних електростанцій України створила на своїй площадці сухе сховище відпрацьованого ядерного палива.

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування