Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Щербаня знову обурились, як Ющенко "махлюваннями" забрав в нього гроші

Понеділок, 26 травня 2008, 09:52

У вівторок Окружний адміністративний суд Києва продовжить слухання справи за позовом екс-губернатора Сумщини Володимира Щербаня до президента Віктора Ющенка з вимогою скасувати указ про позбавлення його виплат.

Про це заявив адвокат Щербаня Микола Євдокименко.

Він нагадав, що 19 травня в Окружному адміністративному суді Києва відбулося попереднє слухання справи за позовом Щербаня до президента з вимогою скасувати його указ.

"Щербань сповнений рішучості у намаганні відстояти свої права, а ще попереду спростування брехливих наклепів на його адресу з боку скороспечених політиканів. Він закликає усіх, хто так само став жертвою правового нігілізму керівництва держави, не спускати цього з рук і боротися за свої порушені права", - заявляє адвокат.

При цьому він назвав "ноу-хау президента з ручного регулювання правосуддя" внесені ним "абсурдні зміни" в указ про звільнення Щербаня "лише для того, щоби підіграти Сумській облдержамніністрації".

"Та безпідставно припинила виплати належних Щербаню 85% посадового окладу до працевлаштування або до пенсії, як це передбачено чинним законом про державну службу. Протизаконність цих дій визнано Бориспільським міськрайонним судом ще в грудні минулого року. Цим же рішенням адміністрацію зобов’язали поновити виплати й відшкодувати борг, що накопичився", - заявляє Євдокименко.

При цьому він наголосив, що від самого початку його клієнт заявляв, що "бореться лише за принцип дотримання законності, а гроші одразу ж збирався переказати двом дитячим будинкам Сумської області".

Внесення змін до указу про звільнення Щербаня Євдокименко назвав "мухлюванням", завдяки яким Апеляційний суд Києва зміг скасувати попереднє рішення Бориспольського суду.

Як відомо, 17 березня 2008 року Ющенко вніс зміни в указ від 21 січня 2005 року про звільнення Щербаня з посади губернатора Сумщини.

Зміни мали позбавити Щербаня права на виплати, пов'язані з його звільненням.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування