Довгий допоміг Черновецькому зробити "непростий вибір"

Понеділок, 26 травня 2008, 10:45

У ході голосування на київських виборах у кандидата в мери в столиці Леоніда Черновецького виникли деякі проблеми при заповненні виборчого бюлетеня.

Як пише "Комерсант-Україна", зареєструвавшись й отримавши бюлетень, Черновецький уже хотів було зайнятися його вивченням, але його зупинив один із членів комісії. "Можна я потисну вашу руку?" - запитав він мера.

"Черновецький, заусміхавшись і театрально закинувши голову, ніби знехотя простягнув свою руку. Однак на цьому мер і члени комісії все-таки не розпрощалися", - зазначає видання.

"А що мені треба робити?", - запитав Черновецький у членів ДВК. Для людини, яка брала участь у виборчих кампаніях і неодноразово перемагала, питання звучало досить дивно, зазначає газета.

Члени ДВК відповіли: "Знайдіть позицію, за яку будете голосувати, і поставте позначку... Хрестик, наприклад".

"А галочку можна поставити?", - не вгамовувався Черновецький. – "Можна", - відповіли йому.

"А де мої?", - не відступав Черновецький. Але відповісти на це питання члени ДВК не змогли, та й не мали права.

Зробити непростий вибір мерові допоміг секретар Київради Олесь Довгий – він швидко підійшов до мера і вказав йому, де в бюлетені значиться Блок Леоніда Черновецького і його, Черновецького, прізвище в списку кандидатів на посаду мера, пише газета.

Заходячи в кабінку для голосування, Черновецький, вірогідно, хвилювався, і тому впустив бюлетені, говориться в статті.

Однак з кабінки він вийшов більш упевненим у собі – перед тим як кинути бюлетень у виборчу урну, кандидат підняв руку, показавши пальцями знак V – перемога.

Віддавши свій голос, Черновецький вийшов на вулицю і там спробував відповісти на питання журналістів. "Склалося враження, що думки київського міського голови були зайняті не виборами, а чимось іншим", - пише "Комерсант".


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування