Ющенко нагадає Канаді про скасування віз

Понеділок, 26 травня 2008, 10:47

Президент Віктор Ющенко має намір під час свого візиту до Канади порушити питання про лібералізацію візового режиму між двома державами.

Така пропозиція розуміється як вжиття зустрічних кроків у відповідь на скасування Україною в односторонньому порядку у 2005 році віз для громадян Канади, повідомила прес-секретар президента Ірина Ванникова.

За її словами, зазначений візит буде поштовхом для відновлення практики візитів між двома країнами на найвищому рівні, враховуючи те, що з часу останнього візиту президента України до Канади минуло майже чотирнадцять років.

Крім того, Канада залишається єдиною країною "Великої вісімки", яку ще не відвідав Ющенко з часу обрання президентом, зауважила прес-секретар.

У ході нинішнього державного візиту президента до Канади буде погоджено напрямок і зміст подальшого розвитку відносин особливого партнерства, додала вона.

Під час візиту президент проведе переговори з вищим керівництвом Канади, представниками великих промислових та фінансових компаній Канади, дасть інтерв'ю канадським ЗМІ.

Окремим пунктом порядку денного перебування президента стануть зустрічі з численною українською діаспорою, включаючи виступ у Вінніпезькому університеті перед представниками української громади.

"Україна розраховує на продовження підтримки Канадою намірів України набути членства в Північноатлантичному Альянсі та готовності лобіювання серед країн-членів НАТО питання підвищення рівня відносин України з НАТО, зокрема, приєднання до ПДЧ", – повідомила Ванникова.

За наслідками переговорів на найвищому рівні буде підписано низку офіційних документів. "Без сумніву, візит президента України до Канади надасть новий імпульс розвитку українсько-канадських відносин", – підсумувала прес-секретар.

Як відомо, 26-29 травня Ющенко перебуває з візитом у Канаді.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News