БЮТ приведе у Раду баптиста і екс-комуніста, ПР – родича російського мільярдера

Понеділок, 26 травня 2008, 12:41

На наступному засіданні Верховної Ради мають намір прийняти присягу 11 народних депутатів-новобранців.

Більше всіх "оновиться" фракція БЮТ. Команда Тимошенко поповниться дев'ятьма новими "багнетами".

У їх числі два відомі адвокати Володимир Пилипенко і Сергій Власенко, пише "Газета по-українськи" з посиланням на "Дело".

Пилипенко вже не перший рік представляє в судах інтереси БЮТ, а з 2008 року ще і Кабміну. Його зв'язує співпраця з "бютівцем" Андрієм Портновим і, за неофіційною інформацією, з фінансово-промисловою групою "Приват".

Власенко на виборах 2004 року захищав інтереси Віктора Ющенка, будучи одним з його адвокатів. З недавнього часу Власенко працює на посаді заступника глави Державної податкової адміністрації.

Поповниться "бютівська" фракція і двома одеситами Володимиром Лемзою і Павлом Унгуряном.

Лемза раніше обіймав посаду віце-президента футбольного клубу "Чорноморець". Унгуряна називають людиною першого віце-прем'єра Олександра Турчинова. Одесит також є лідером молодіжного крила Всеукраїнського союзу церков євангельських християн-баптистів.

Серед "новобранців" БЮТ колишній член компартії Олександр Стешенко. Завдяки комуністам він проходив до парламенту першого і другого скликань. Також Стешенко побував в рядах Партії регіонального відродження і партії "Вперед, Україно!". Його вважають креатурою бізнесмена, депутата від Партії регіонів Василя Хмельницького.

Раїсу Богатирьову у фракції Партії регіонів замінить Олексій Федун.

Він доводиться родичем російському мільярдерові Леоніду Федуну, одному зі співвласників нафтової компанії "Лукойл". У парламенті п'ятого скликання Федун входив у фракцію "Нашої України" і опинився в рядах "перебіжчиків" в "антикризову" коаліцію.

Як відомо, Верховна Рада достроково припинила повноваження 11 депутатів, які суміщають мандат в парламенті з виконання обов'язків на посадах в інших органах влади.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...