Як примирити політиків - "усі геть з пляжу!"

Понеділок, 26 травня 2008, 13:40

Падіння довіри до всіх інституцій влади в Україні є наслідком протистоянь між ними через недосконалість Конституції.

Таку думку в інтерв'ю "Газеті 24" висловив глава комітету ВР з питань нацбезпеки й оборони Анатолій Гриценко, повідомляє його прес-служба.

"Повноваження і сфери відповідальності президента, РНБО й уряду в Конституції сформульовані нечітко і створюють причини конфліктів", - зазначив депутат.

Ще одним фактором протиріч у владі Гриценко називає особистісний, який "сьогодні не менш важливий".

"Могли б Віктор Ющенко і Юлія Тимошенко навіть в рамках конфліктної Конституції налагодити більш спокійну і продуктивну роботу? Так, могли б – якби в них було спільне розуміння своєї високої відповідальності", - сказав депутат.

"Цього не відбулося, навпаки – у взаєминах Ющенка з Тимошенко переважають конкурентність і небажання почути одне одного", - додав він.

Гриценко зауважив, що "одна справа, якби це була тільки інформаційна війна, з нею ще якось можна було б миритися, але ж ми бачимо, що розгорнулася війна рішень: уряд не виконує укази президента, а глава держави блокує рішення Кабміну".

"Наслідком цього є параліч виконавчої влади і стрімке падіння довіри до всіх інституцій влади в країні", - вважає депутат.

На думку Гриценка, "конфліктну ситуацію міг би виправити варіант "усі геть з пляжу!", але це вже крайній захід".

"Перший – відверта розмова президента з прем'єром у форматі тет-а-тет. Тому що, як це не дивно, Ющенко з Тимошенко наодинці не спілкуються місяцями, на Банковій завжди присутні свідки-посередники – Балога, Богатирьова або хтось інший", - повідомив депутат.

Перед цією розмовою, "щоб скоріше знайти згоду і відродити відчуття спільної відповідальності", Гриценко радить "переглянути відеозапис Майдану, коли на них обох (Ющенка і Тимошенко) з надією дивилися сотні тисяч очей, може, все-таки щось защеміло б у душі".

"Другий крок – відверта розмова на зборах усіх 227 членів коаліції за участі президента і прем'єра", - запропонував депутат.

"Саме розмова, а не годинний менторський монолог президента, з яким він звичайно виступає перед фракцією "НУ-НС". Нехай керівники держави почують оцінки, претензії і пропозиції з виправлення ситуації з боку народних депутатів", - додав він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News