Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У НУ-НС чекають "нагнітання обстановки" через НАТО

Понеділок, 26 травня 2008, 13:54

Рішення депутатів міськради Енергодара Запорізької області оголосити місто "територією без НАТО" буде відмінене або опротестоване прокурором, заявляє народний депутат від "НУ-НС", член комітету з питань національної безпеки й оборони Іван Стойко.

"Подібні рішення міських рад є недолугими й безглуздими, й носять, швидше за все, характер піару", - сказав він у коментарі офіційному сайту блоку "НУ-НС".

"Вони не мають жодної правової сили, оскільки представники будь-якої територіальної громади не мають права приймати рішення, які стосуються державної, зокрема, зовнішньої політики, у тому числі - і в питанні вступу України до НАТО", - наголосив Стойко.

"Тому рішення міської ради Енергодару буде відмінене або опротестоване прокурором, так само як усі подібні рішення Донецької та інших міськрад", - упевнений він.

Стойко зауважив, що "з наближенням грудня, коли знову постане питання приєднання України до ПДЧ, подібних заяв побільшає".

"Різні політичні сили, які виступають проти євроатлантичної інтеграції, будуть використовувати свої ресурси в органах місцевого самоврядування для нагнітання обстановки", - вважає він.

Стойко зазначив, що на противагу противникам вступу України до НАТО, "наша влада має докласти всіх зусиль, аби поінформувати громадян про цю організацію, внаслідок чого прихильників приєднання до цієї системи колективної безпеки буде швидко збільшуватися".

Водночас народний депутат наголосив, що "депутати міських рад будь-якого регіону України не повинні займатися невластивими для них функціями, не мають права приймати рішення, які не належать до сфери повноважень місцевого самоврядування".

"Вони повинні займатися соціально-економічним розвитком своїх територій, робити все для вирішення проблем територіальних громад та наповнення місцевого бюджету, а не виходити за межі своїх повноважень", - зазначив Стойко.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...