У Раді зріє повстання депутатів?

Понеділок, 26 травня 2008, 14:12

Голова комітету ВР з питань нацбезпеки й оборони Анатолій Гриценко називає неможливим переформатування коаліції сьогодні, однак не виключає, що якщо ситуація і далі буде погіршуватися, то це може відбутися.

Про це Гриценко заявив в інтерв'ю "Газеті 24", повідомляє його прес-служба.

Депутат допускає, що переформатування коаліції може бути різним.

Він звертає увагу на послідовні спроби розвалити нинішню і сформувати нову коаліцію "під виконання завдань, що мають мало спільного з інтересами держави і простих громадян".

"Переформатування "по понятіях", в інтересах кількох родин, з метою подальшого дерибана майна, що ще залишилося в держвласності, під гарантії другого терміну президента – такий варіант не хочу навіть обговорювати, тому що це сценарій остаточного руйнування нашої держави", - переконаний депутат.

На думку політика, у парламенті, "хоча і дуже повільно, але набирає обороти інший процес, що також можна назвати переформатуванням - на основі здорового глузду, почуття власного достоїнства і відповідальності, небажання депутатів, вибачте, тупо виконувати команди і примхи партійних вождів".

"У кожній фракції я бачу чимало людей професійний і відповідальних (а в цілому їх - конституційна більшість), яким набридло підкорятися волі лідерів фракцій, діяти усупереч власним переконанням і власної позиції", - розповів Гриценко.

За його спостереженнями, "хтось тихенько висловлює своє невдоволення в коридорі й у курилках, інші вже дозволяють собі іноді проголосувати всупереч команді вождя, ряд депутатів послідовно голосують так, як вважають правильним, розуміючи при цьому, що на наступні вибори їх можуть не включити до партійного списку".

"От такий процес переформатування я підтримую, хоча і розумію, що він може бути досить тривалим", - сказав Гриценко.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування