У Огризка хочуть від східного партнерства чіткої перспективи

Понеділок, 26 травня 2008, 14:25

У МЗС України вважають, що ініціатива "східного партнерства" повинна передбачати надання чіткої перспективи членства в ЄС європейським сусідам ЄС, які конкретними діями і реальними досягненнями доводять серйозність своїх євроінтеграційних амбіцій.

Про це сказано в коментарі прес-служби Міністерства закордонних справ щодо розробки східного виміру політики Європейського Союзу.

"Ініціативи, що обговорюються всередині ЄС, мають передбачати додаткові заходи та адекватні інструменти, які б суттєво посилювали існуючі двосторонні рамки співробітництва, сприяли успішному виконанню завдань на шляху інтеграції України в ЄС", - сказано в ньому.

МЗС України зазначає, що уважно стежить за процесом обговорення в рамках ЄС концепції так званого "східного партнерства".

На думку зовнішньополітичного відомства, поява такої ініціативи з усією очевидністю свідчить про необхідність вироблення з боку ЄС дієвого східного виміру політики Європейського Союзу.

"Українська сторона вітає зусилля, спрямовані на пошук нових рамок відносин між Європейським Союзом та іншими європейськими країнами, що відповідали б реальному рівню їхніх взаємин, а також враховували б стратегічне бачення цими державами кінцевої мети інтеграції з ЄС", - йдеться в коментарі прес-служби МЗС.

"Успіх цих зусиль залежатиме від здатності ЄС підтримувати регулярний і тісний діалог з країнами-партнерами, в т.ч. Україною, у ході розвитку концепції т.зв. "східного партнерства" відповідно до принципу спільної власності", - вважають у МЗС України.

Як відомо, Польща та Швеція пропонують Євросоюзу сформувати з Україною, Молдовою, Грузією, Арменією та Азербайджаном, а також 27 державами-членами ЄС, організацію "Східне партнерство".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News