Кум Ющенка відкидає ультиматуми опозиції

Понеділок, 26 травня 2008, 15:15

Президент Грузії Михайло Саакашвілі не має наміру виконувати ультимативних вимог опозиції зі скасування підсумків парламентських виборів.

"Ми готові вести діалог із опозицією, але не будемо виконувати ультимативних необґрунтованих вимог", - сказав Саакашвілі у своїй резиденції в Тбілісі в понеділок на спільному брифінгу з президентом Польщі Лехом Качинським.

Він зазначив, що "в Грузії усі мають право висловлювати свою думку, але в кінцевому рахунку усе вирішується суспільством і більшістю голосів, але це не означає, що більшість не повинна поважати меншість".

"Діалог є єдиною альтернативою. Державним інститутам немає жодної загрози й обраний парламент захистить інтереси всього суспільства", - сказав Саакашвілі, повідомляє "Інтерфакс".

"Ми усім подаємо руку діалогу. Насамперед, я не вважаю, що всі представники опозиції не увійдуть у парламент. Я упевнений, що в парламенті буде дуже багато представників опозиції", - цитує грузинського президента "Civil Georgia".

Саакашвілі запевнив, що "грузинським інститутам нічого не може загрожувати". "Парламент обраний. Парламент Грузії буде захищати інтереси всього суспільства, незважаючи на те, хто-небудь голосував за нього чи ні", - сказав він.

Між тим, як повідомляє "Інтерфакс", спецназівці, мобілізовані для охорони будівлі парламенту Грузії, не впустили туди депутатів - лідерів опозиції.

Як заявив журналістам один із лідерів Об'єднаної опозиції Давид Гамкрелідзе, "будівля парламенту окупована спецназом і туди не впускають депутатів від опозиції".

"Ми заявляємо, що у свою чергу не впустимо в парламент депутатів Саакашвілі", - сказав Гамкрелідзе.

Інший лідер Об'єднаної опозиції Леван Гачечіладзе закликав своїх прихильників дочекатися 16:00 мск, коли ЦВК Грузії оголосить офіційні підсумки парламентських виборів, і після цього прийняти рішення про подальші дії.

"Головна наша мета не дати провести перше засідання новообраного шляхом фальсифікації парламенту, навіть ціною крові", - заявив Гачечіладзе.

Він зазначив, що опозиція не бажає порушувати Конституцію, але "виключено, що жменька криміналів буде продовжувати правити в Грузії".

Як повідомлялося раніше, учасники мітингу опозиції, що проходить у понеділок у Тбілісі, взявшись за руки, оточили будівлю парламенту Грузії. У будівлю парламенту мали намір увійти депутати від опозиції, щоб вимагати від представників влади, які знаходяться там, скасувати підсумки парламентських виборів і призначити нові вибори. За останніми даними (на 14:13 за київським часом), в акції опозиції бере участь близько 10 тис. осіб.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування