Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Саакашвілі звинувачує Москву в зазіханні і сподівається, що Європа більш не помилиться

Понеділок, 26 травня 2008, 15:39

Президент Грузії Михайло Саакашвілі знову звинуватив Росію в тому, що вона зазіхає на територіальну цілісність і суверенітет Грузії.

"Сьогодні в нас зустріч із представниками Євросоюзу, і ми чекаємо від нього конкретних пропозицій по процесах у Грузії, фактичним замахом Росії на юрисдикцію Грузії в Абхазії і Південній Осетії", - сказав Саакашвілі в понеділок на спільному брифінгу з польським колегою Лехом Качинським.

За словами Саакашвілі, напередодні "Грузія вперше отриамла від ООН підтвердження того, що Росія здійснила проти Грузії акт агресії".

"Усе це вимагає жорсткої реакції міжнародного співтовариства, і ця реакція повинна бути своєчасною", - сказав він, передає "Інтерфакс".

Грузинський президент заявив, що питання про заміну російських миротворців в Абхазії і Південній Осетії стало особливо актуальним на фоні дій Росії зі встановлення прямих зв'язків із невизнаними республіками.

"Зараз прийшов час заміни миротворчого формату в Абхазії, і це стало необхідним на тлі дії Росії. І цей процес повинен бути прискорений", - сказав Саакашвілі.

За словами грузинського президента, якби Тбілісі на самміті НАТО в Бухаресті отримав МАР (програма членства в альянсі), "тоді ми не стояли перед тими викликами, що сьогодні стоять перед нами".

"На жаль, не було вирішено питання про надання Грузії МАР, але було вирішене більш широке коло питання про прийняття в майбутньому Грузії й України. Я вважаю, що це питання буде рішення і сподіваюся, що європейські політики більше не помиляться", - сказав Саакашвілі.

Він підкреслив, що "абсолютна більшість жителів Грузії висловилася за вступ у НАТО і це є волею народу, перед чим ніхто не встоїть".


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...
Реклама: