Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко обіграв Тимошенко - думка політолога

Понеділок, 26 травня 2008, 17:37

У протистоянні секретаріату президента і Кабінету міністрів на київських виборах виграв президент Віктор Ющенко і програв Блок Юлії Тимошенко.

Таку думку висловив директор Центру політичних досліджень і конфліктології Михайло Погребинський.

"Фактично, у цілому, БЮТ програв, а Ющенко виграв", - заявив він на прес-конференції в понеділок у Києві.

Він відзначив: "Все ж таки Юлії Тимошенко вдалося витягти на друге місце Олександра Турчинова, і на друге місце по блоку теж, що дає їй підстави сказати, що якби не підривна діяльність секретаріату і не "гри катеринчуків", то вона отримала би шанс перемогти".

Чи протриває криза влади в Україні, як на місцевому, так і на всеукраїнському рівні, на думку політолога, залежить від рішення Партії регіонів щодо підтримки або президента, або прем'єра.

"Якщо їм здасться, що зараз варто підтримати президента, щоб добити Тимошенко остаточно, то наступними будуть вони. Якщо ж вони вирішать, що настав час виходити з кризи і простягнуть руку Тимошенко, в сенсі голосування за зміни в Конституцію, то тоді в нас є перспективи восени, може бути, після відпусток, одержати країну, що налагоджує нормальне життя", - припустив Погребинский.

"Якщо цей вибір вони правильно зроблять, те криза восени закінчиться. Якщо ж ні, то ми в цій кризі будемо жити до чергових позачергових виборів", - прогнозує він.

Коментуючи перемогу Леоніда Черновецького на виборах мера в Києві, Погребинський заявив, що "кияни висловили такого собі Лужкова, що без кепки ходить, але й успіх в нього дуже переконливий".

За його словами, ці вибори показали, що кияни обирають людину зі специфічними політичними амбіціями, такого, який виступає не в ролі вождя, а в ролі людини, що бажає допомогти киянам.

На думку політолога, київські вибори з психологічної точки зору пройшли "зовсім нецікаво": "Угрохали та вкрали величезну кількість грошей абсолютно неефективно".

Крім того, політолог підкреслив, що перші три місця на виборах мера в столиці посіли російськомовні кандидати.

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування