РАДА НБУ ЗІБРАЛАСЯ НА ЕКСТРЕННЕ ЗАСІДАННЯ

Понеділок, 26 травня 2008, 17:47
Рада Національного банку України (НБУ) на засіданні в понеділок розглядає ситуацію, що виникла в зв'язку з подоланням правлінням НБУ відкладеного вето ради на рішення правління про зміцнення офіційного курсу гривни.

"Рада Нацбанку зібралася на позачергове засідання, яке у даний момент продовжується", - повідомило агентству "Інтерфакс-Україна" джерело в раді.

Раніше член ради Василь Горбаль повідомив, що його учасники хотіли б заслухати аргументи правління про необхідність зміни основних макроекономічних орієнтирів, у тому числі курсової політики та усунути протиріччя.

Як повідомлялося, НБУ встановив на 23-26 травня офіційний курс гривни на рівні 4,85 грн/$1, незважаючи на вимогу Ради НБУ повернути його в межі затвердженого раніше прогнозного коридору курсу на 2008 рік - 4,95-5,25 грн/$1.

Тим часом, як повідомляють "Українські новини", курс гривні на міжбанківському валютному ринку, що зберігався незмінним у п'ятницю, в понеділок зміцнився на 5 коп. до рівня 4,75 UAH/USD.

За словами дилерів комерційних банків, у зв'язку з вихідним днем у США, торги на міжбанку були малоактивними. Протягом всієї торговельної сесії котировки коливалися в межах 4,70-4,80 UAH/USD. Національний банк на ринок не виходив.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування