Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Фесенко звинуватив усіх у підкупі, але тільки не Черновецького

Понеділок, 26 травня 2008, 18:38

На київських виборах надзвичайно широко використовувалася технологія підкупу виборців, вважає керівник Центру прикладних політичних досліджень "Пента" Володимир Фесенко.

"Судячи з різних даних, за заявами різних політичних сил, масштаби підкупу однозначно великі", - заявив політолог на прес-конференції в понеділок у Києві.

Фесенко висловив підозру, що підкуп виборців став однією з головних причин досить помітного успіху деяких політичних сил на цих виборах, однак не уточнив про які саме сили йдеться.

"Якщо цю тенденцію не зупинити, це пряма загроза демократичним виборам і перспективам демократії в Україні - замість виборців усе будуть вирішувати великі гроші", - заявив політолог.

Водночас, він висловив упевненість у тому, що чинний мер Леонід Черновецький не використовував технологію підкупу виборців у своїй кампанії.

"У нього були інші офіційні механізми для того, щоб забезпечити собі переобрання", - упевнений Фесенко, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Політолог заявив, що супротивникам Черновецького необхідно винести з цієї виборчої кампанії низку уроків, зокрема, про те, що перш ніж ініціювати подібні вибори, необхідно до них ретельно готуватися, про необхідність враховувати втому і розчарування людей, через що знижується явка виборців, а також збільшується кількість тих, хто голосував проти усіх.

Фесенко також відзначив поразку на київських виборах блоку "Наша Україна - Народна самооборона" і назвав її "катастрофічною".

"Уже почалася боротьба за політичну спадщину "Нашої України", - заявив він, висловивши впевненість, що подібні процеси почнуться в інших політичних силах.

"Якщо говорити про результати цих виборів, то вони знаменують собою початок дуже серйозного процесу - поступового переформатування партійно-політичного поля України", - заявив Фесенко.

Він також відзначив необхідність змінювати виборче законодавство, зокрема, вводити 2-турову систему виборів столичного мера, підвищивши вимоги при реєстрації кандидатів і відмовитися від партійно-пропорційної системи на місцевих виборах.

Як відомо, на минулих виборах мера і протягом останнього року кияни одержували продпайки від Черновецького.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...