Луценка винесуть на Раду. Йому вже вручили повістку

Вівторок, 27 травня 2008, 10:15

Наступного тижня у вівторок у Верховній Раді буде заслухано звіт парламентської комісії, яка розслідує справу щодо міністра внутрішніх справ Юрія Луценко.

Про це повідомило "Сегодня" джерело в цій комісії.

За його словами, встановлено, що глава МВС близько 20 разів у 2005 році літав разом зі своєю родиною маршрутами Київ-Одеса, Київ-Сімферополь, Київ-Севастополь, Київ-Бельбек. І польоти нібито не були пов'язані зі службовою необхідністю.

"Повірте, Луценко – це Рудьковський у кубі", - цитує члена комісії газета.

За словами джерела, навряд чи парламент ініціюватиме відставку Луценка, просто передасть матеріали справи в ГПУ.

Як відомо, у понеділок, 26 травня, Луценко був викликаний на допит у Генпрокуратуру з приводу порушених щодо нього двох кримінальних справ.

Одна з них стосується його перельотів на службовому літаку у відпустковий час за перебування головою МВС минулої "каденції", інша – бійки з мером Києва Леонідом Черновецьким після засідання РНБО. Ці дві справи об'єднані в одне провадження.

Інформоване джерело в ГПУ розповіло "Сегодня", що Луценка в ГПУ ознайомили з постановами про порушення двох кримінальних справ щодо особисто нього (раніше справа про літак була фактовою, а справу про бійку перекваліфікували на посадовий злочин). За словами джерела, службовий літак Луценко використовував не раз для польотів у Крим з родиною і друзями під час відпустки.

Утім, ці постанови Луценко може оскаржити в суді.

Між тим, за інформацією газети, міністру внутрішніх справ у ГПУ в понеділок вручили повістку на вівторок - для пред'явлення обвинувачень по цих справах.

А це вже веде до практично автоматичного звільнення з посади, щоб особа, яка займає те чи інше крісло, не могла заважати проведенню об'єктивного слідства, зазначає видання. Тому не виключено, що Луценка уже у вівторок чи в середу відсторонять – або до припинення справи, або до судового рішення по ньому, якщо таке відбудеться, пише "Сегодня".


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News