Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Депутати-новобранці не поспішають у Раду рятувати коаліцію

Вівторок, 27 травня 2008, 12:24

Заступник голови ЦВК Андрій Магера заявляє про готовність Центвиборчкому розглянути питання про реєстрацію нових депутатів Верховної Ради замість 11 достроково позбавлених повноважень 29 травня, у випадку подачі кандидатами відповідних документів.

"На четвер (29 травня) ЦВК готова розглянути питання не тільки про визнання обраними, але й про реєстрацію депутатів за умови, що ці особи подадуть документи про звільнення", - сказав він, цитує "Обком" із посиланням на "Українські новини".

Магера підкреслив, що 29 травня спливає 6-денний термін із дня отримання рішення Верховної Ради про припинення повноважень депутатів, після закінчення якого комісія може ухвалювати рішення про реєстрацію нових депутатів.

"Максимального терміну насправді немає, але Центральна виборча комісія з такими питаннями ніколи не затягує і розглядає їх у максимально короткий строк", - сказав він.

Заступник голови ЦВК нагадав, що до реєстрації депутатів комісія ухвалює рішення ще й про визнання відповідних осіб обраними.

Визнання депутатів обраними він назвав обов'язком ЦВК і зазначив, що воно приймається де-факто автоматично.

"У даному випадку, якщо перше рішення залежить винятково від волі Центральної виборчої комісії, врешті-решт – це обов'язок ЦВК, то друге рішення ЦВК залежить винятково від самих обраних депутатів. Наскільки швидко вони подадуть свої документи, настільки швидко вони і будуть зареєстровані", - зазначив він.

При цьому Магера зазначив, що станом на вечір 26 травня в Центвиборчком не надійшли документи жодного з кандидатів.

За його словами, у комісії очікують їхнього надходження вже у вівторок.

Як відомо, 23 травня Верховна Рада достроково припинила повноваження 11 депутатів, які суміщають мандат із роботою в органах виконавчої влади, 9 із яких входили в коаліцію.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування